top of page

Tro som inspirerer andre

Har du noen gang møtt noen som hadde så sterk tro at det inspirerte deg til å reise deg og handle? Vi blir ofte tiltrukket av sånne mennesker, og vår egen tro burde også virke sånn på andre. Når vi er overbeviste om at prisen for vår forløsning – med alt den inneholder – ble fullt ut betalt av Jesus, kommer vi til å inspirere andre til å motta det som Gud har gjort tilgjengelig for oss. Jeg kommer aldri til å glemme hvordan jeg ble brukt til dette en dag. Da jeg gikk første året på RHEMA USA, begynte jeg og noen venner å dra til Tulsa sentrum for å dele evangeliet med folk vi møtte der. En busstasjon midt i bykjernen ble raskt et av våre stamsteder. Denne busstasjonen hadde ofte folk med god tid mens de ventet på bussen, og mange var villige til å snakke med oss. En kveld gikk vi inn på busstasjonen for å snakke med og be for dem som satt der. Jeg tok kontakt med en middelaldrende mann som var plaget av store smerter på grunn av bensplinter i hælen. Mens vi snakket sammen kom en sikkerhetsvakt bort til oss og sa at jeg måtte forlate busstasjonen. Jeg så på mannen med bensplintene, og sa frimodig: «Hvis du blir med meg utenfor og lar meg be for deg, kommer bensplintene til å forsvinne før du går inn igjen!» Jeg glemmer aldri uttrykket i ansiktet hans. Han reiste seg, og fulgte meg utenfor med en gang! Jeg ba en enkel bønn, og befalte bensplintene å forsvinne i Jesu navn. Han begynte å trampe med foten, og utbrøt: «Den er borte! Smerten er borte!» Og så begynte han å danse og lovprise Gud - der på utsiden av busstasjonen! Han fortalte meg senere at da jeg utfordret ham, var det noe på innsiden av ham som sa at han måtte følge meg. Jeg tror det som talte til ham på innsiden var tro. Du skjønner; Romerbrevet 10,17 sier at troen kommer av det vi hører. Ordene vi hører er med på å forme hva vi tror. Derfor er det nødvendig for oss som troende å grunne på Guds ord til vi er helt overbeviste om hva som er Hans vilje både for oss og for verden. Og det inkluderer frelse, helbredelse, gjenopprettelse og fred! Når vi er overbeviste om hva Guds vilje er, kan vi tale frimodig om det som vi ser i tro. Og andre som hører våre frimodige ord, kan bli inspirert til å reise seg og handle på dem – og motta Guds gode gaver i sine liv.

Comments


bottom of page