top of page

Tro kommer av det en hører

Har du noen gang møtt noen som trodde så sterkt på noe at det fikk deg til å handle? Jeg tror vi alle føler oss tiltrukket av folk som er sånn. Det er derfor vi som kristne må være helt overbeviste om at det er Guds vilje å helbrede oss i dag, og at prisen for vår helbredelse allerede har blitt betalt gjennom Jesus Kristus.


Mens jeg gikk første året på RHEMA i USA, begynte jeg og noen venner å dra ned til Tulsa sentrum for å dele evangeliet med folk på gaten. Et av stedene vi likte best var en busstasjon midt i sentrum. Det var som regel mange forskjellige folk der som ventet på bussforbindelsen, og de hadde ofte tid til å samtale med oss.

En kveld vi gikk inn på busstasjonen for å be for og samtale med folk, ble vi møtt av en sikkerhetsvakt som gav oss klar beskjed om at vi ikke fikk oppholde oss inne på busstasjonen. Han ba oss om å gå ut med en gang. Jeg hadde allerede begynt en samtale med en eldre mann som hadde hatt sterke smerter i hælen i mange måneder. Da sikkerhetsvakten jaget oss ut, så jeg på ham og sa frimodig: «Dersom du blir med utenfor og lar meg be for deg, kommer smertene og problemene i hælen din til å bli borte». Jeg kommer aldri til å glemme ansiktsuttrykket hans. Øynene var vidåpne, og han fulgte meg utenfor med en gang.


Da vi kom utenfor ba jeg en enkel bønn, og befalte problemene i hælen å forsvinne i Jesu navn. Han begynte umiddelbart å trampe med foten, og sa «det er borte! Det er borte! Smertene er borte!» Og så begynte han å danse der utenfor busstasjonen, mens han takket og priste Gud! Han fortalte meg senere at da jeg sa «Dersom du blir med utenfor og lar meg be for deg, kommer smertene til å bli borte» var det noe på innsiden som fikk ham til å følge etter meg. Jeg tror det var tro som kom opp på innsiden av ham. Romerbrevet 10,17 sier at «Tro kommer av det en hører». Det er ordene vi hører som former hva vi tror.

Som troende trenger vi å grunne på Guds Ord inntil vi er helt overbevist om hva Hans vilje er for både oss selv og for verden. Når vi er overbeviste om Guds vilje, kommer vi til å tale med fridmodighet om det som ikke er som om det er! Og kanskje den rette personen vil høre ordene, og bli inspirert til å handle på dem slik at de kan motta det som Gud har for dem i livet deres.


Comments


bottom of page