top of page

3 steg til å begynne på bibelskole mens du har fulltidsjobb

Har du lurt på om det er mulig å gå på bibelskole mens du har fulltidsjobb? Kanskje du har lengtet etter å gå på bibelskole, men jobb og andre forpliktelser gjør at det ser umulig ut.


Om du tror at Gud kaller deg til å gå på bibelskole, kan du være sikker på at Han vil hjelpe deg til å finne en måte å gjennomføre det på. Tiden for det kan faktisk være nå!


Martin Luther King Jr. sa: “Du trenger ikke å se hele trappen for å ta det første steget”. Tanken om å begynne på bibelskole mens du har fulltidsjobb føles kanskje overveldende, men du kan faktisk komme i gang med å ta disse tre stegene:

1. Finn en timeplan som er fleksibel

Å gå på bibelskole har aldri vært lettere enn nå. Når folk vurderer å ta videreutdanning, tenker de ofte at de må si opp jobben for å kunne delta på ukentlig undervisning. Men mange skoler tilbyr fleksible undervisningsplaner som gjør det mulig for elevene å kombinere jobb med studier.


På RHEMA Bible Training Center tilbyr vi derfor undervisning i helgene, og i Norge har vi faktisk et hybrid-program som inneholder både virtuell undervisning via internett og undervisning i klasserommet. Å finne et undervisningsprogram med fleksible skoletimer vil være ditt første steg mot å gå på bibelskole.


2. Prioriter Livet inneholder forskjellige epoker der prioritetene våre forandrer seg. For å finne ut hva vi til enhver tid prioriterer, kan vi bare se på hvor vi bruker vår tid, fokus og pengene våre. Noen ganger lar vi omstendighetene få bestemme hva vi fokuserer på. Vi utsetter ofte ting som er viktige når den travle hverdagen overvelder oss, eller når vi går gjennom listen av ting som må gjøres. Men etterhvert som vi forstår hva som er viktig både for Gud og for oss selv, kan vi prioritere på nytt i våre liv.


Når du bestemmer deg for å prioritere å gå på bibelskole, vil noen av de andre tingene du gjør bli mindre viktige. Bruk litt tid på å finne ut hvilke aktiviteter du kan sette til side eller bruke mindre tid på, slik at du får ryddet plass og tid til å gå på bibelskole.


3. La bibelskole bli et oppnåelig mål for deg

Å sette deg mål gjør drømmene Gud har gitt deg mer konkrete og gjennomførbare. Når du setter deg et mål, tar du en tanke fra ditt hjerte og skriver den ned i små, gjennomførbare biter. Dess mer spesifikt og målbart du gjør dette målet, dess større er sjansen for at du når det. Om du mener alvor med å gå på bibelskole, bruk litt tid på å besvare disse spørsmålene:

  • Hvorfor er dette viktig?

  • Hva må forandre seg i livet mitt for at jeg skal gå på bibelskole?

  • Hvem må jeg spørre om hjelp?

  • Når skal jeg begynne?


Det kan høres ut som en skikkelig utfordring å jobbe fulltid for å forsørge deg selv eller en familie mens du samtidig går på bibelskole. Men husk: Gud vil alltid gi deg nåde til å utføre det Han har kalt deg til. Nåden gjør ikke nødvendigvis at det blir lett, men den gjør det ihvertfall mulig!


Vær derfor ved godt mot mens du tar disse første stegene. Ikke vent på at omstendighetene skal legge seg til rette, men ta kontroll over hvordan du prioriterer din tid. Drømmene dine er verdt det!


Finn ut mer om RBTCs bibelskole hybrid-progam

Comments


bottom of page